У Польщі страх перед Росією сягнув рекордного за чверть століття рівня - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі страх перед Росією сягнув рекордного за чверть століття рівня - опитування

Світ
631
Громадяни Польщі відчувають найбільшу загрозу для незалежності їхньої країни за останні майже 25 років, і найчастіше на небезпеку чекають з боку Російської Федерації.
Про це повідомляє в п’ятницю, 18 квітня інформагентство УНІАН з посиланням на опитування компанії СBOS.
47% з близько тисячі опитаних дорослих поляків сказали, що відчувають загрозу для Польщі, проти 41%, які мають протилежну думку, і 12%, які взагалі не мають своєї думки з цього питання.
“Зараз відчуття небезпеки серед поляків найбільше з 1991 року – тоді були зафіксовані близькі до нинішнього рівня 44%”, – розповіли представники СBOS, відзначаючи, що кількість громадян Польщі, які відчувають загрозу, різко зросла за останні місяці.
При цьому 80% опитаних поляків вважають, що найбільша небезпека може бути з боку росіян.
СBOS відзначає різке збільшення кількості польських громадян, які бояться Росії, на тлі зменшення тих, хто відчуває загрозу з боку Німеччини, якої зараз бояться лише 7% опитаних порівняно з 88% в 1990 році, коли Польща почала ринкову трансформацію.
Україну бояться лише 4% опитаних.
Майже половина з усіх опитаних бачать загрозу, пов’язану з економічною залежністю Польщі, близько третини бояться збройної агресії, і майже 20% вважають, що Польська держава може втратити політичну незалежність.
Більше 80% поляків підтримують членство Польщі в НАТО, і близько 65% виступають за збільшення військової присутності сил Альянсу на польській території.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас