Кримська влада не уклала жодного договору про постачання води з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримська влада не уклала жодного договору про постачання води з Україною

Казна та Політика
2956
Голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко заявив, що безвідповідальні дії нинішнього керівництва Криму залишають півострів і його жителів без дніпровської води.
Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє видання “ПІК”.
“Херсонська область і держоргани зробили все від себе залежне, щоб вода до Криму подавалася в звичайному режимі. 19 березня відбувся пуск, були виконані всі технологічні процедури. Далі мало відбутися укладення договорів і початок розрахунків за ту воду, яка йде до Криму. Однак жодного договору укладено не було, відбувається безвідповідальне захоплення технологічних споруд і зараз вони не обслуговуються. Тому немає можливості нормально подавати воду, русло каналу висихає”, – сказав Одарченко.
З Північно-Кримського каналу на 85% забезпечуються потреби води Криму. Від Північно-Кримського каналу зрошується понад 460 тис. га сільгоспугідь, з них майже 102 тис. га – у Херсонській області й близько 360 тис. га – у Криму.
Нагадаємо, в.о.голови Криму Сергій Аксьонов заявив, що Київ скоротив подачу води через Північно-Кримський канал до 5,5 кубів на секунду при нормі близько 70 кубів на секунду.
В.о. заступника голови Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що Крим, замість того, щоб укласти відповідну угоду і розрахуватися з боргами за перекачування води (близько 1,5 млн гривень), здійснює несанкціонований забір.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас