Товарооборот РФ з КНР зріс в 2013 р. до $88,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарооборот РФ з КНР зріс в 2013 р. до $88,8 млрд

Світ
190
Заступник голови уряду Дмитро Рогозін зустрівся у Владивостоці з віце-прем’єром Держради КНР Ван Яном, щоб обговорити створення робочих груп з ключових проектів двосторонньої співпраці.
Рогозін і Ван Ян є співголовами російсько-китайської комісії з підготовки зустрічей глав урядів. Сторони обговорили співпрацю в цивільній авіації, атомній енергетиці, а також питання транскордонної інфраструктури та проведення першого російсько-китайського ЕКСПО в Харбіні.
“Головною політичною подією року стане російсько-китайський саміт, який пройде в КНР, зокрема у Шанхаї. Глави держав також зустрінуться на різних міжнародних заходах, в тому числі на саміті АТЕС в Пекіні”, – зазначив Рогозін.
У 2013 р. Китай знову зайняв місце основного партнера Росії, а Росія вийшла на дев’яте місце серед найбільших партнерів Китаю. За даними китайської митниці, товарооборот між Росією і Китаєм збільшився торік на 1,1%, а за даними російської митниці – на 1,6% до $88,8 млрд. “Цифра значна, але є над чим працювати”, – зазначив Рогозін.
У січні-лютому товарооборот зріс на 4%. “Проте темпи недостатні, щоб виконати поставлене главами РФ і КНР завдання – довести до 2015 двосторонній товарооборот до $100 млрд”, – сказав Рогозін.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас