Курс закріпиться на рівні 11 грн/$, або відкотиться до 10,8 грн/$ - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс закріпиться на рівні 11 грн/$, або відкотиться до 10,8 грн/$ - експерти

Валюта
3986
Долар продовжує дешевшати. Вчора – ще на 20 копійок. Торги на міжбанку закрилися котируваннями 11,15-11,45 грн/$. Голова Нацбанку Степан Кубів пообіцяв, що подальше зміцнення гривні – питання найближчих двох-трьох тижнів. «Ключову роль у роботі міжбанківських торгів продовжить відігравати Нацбанк», – упевнений директор центру роздрібного бізнесу банку «Фінанси та Кредит» Олексій Руднєв.
Він має на увазі санкції НБУ відносно валютних спекулянтів. У вівторок-середу їх усунули від торгів, як результат – різко скоротився попит на валюту і, відповідно, ажіотаж. Що буде далі, фінансисти дають два прогнози: або курс закріпиться на рівні 11 грн/$, або відкотиться до 10,8-10,9 грн/$. При цьому проти здешевлення долара може грати тільки військово-політична криза.
«На сході країни вже забирають вклади. Ситуація не критична, але сплеск є», – сказав Олексій Руднєв.
Є ще одна загальноукраїнська тенденція: ті, хто купив долар дешево, просять конвертувати депозити в гривню. Хочуть зафіксувати прибуток. Населення також продовжує продавати долари, через що деякі банки відчувають дефіцит гривні. «У першу чергу намагаються скинути долар ті, у кого є великі суми, і не всім банкам вистачає готівкової гривні (у нас вона поки що є). Фінустанови, у яких не вистачає нацвалюти, купують її у Нацбанку або у колег», – сказав голова правління VAB Банку Денис Мальцев.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас