Влада хоче виручити за держдачі і санаторії 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада хоче виручити за держдачі і санаторії 3 млрд грн

Казна та Політика
268
Держуправління справами вважає, що державні санаторії, дачі та інше надлишкове майно відомства, яке збираються продати, потягне на 3 млрд грн.
Про це заявив керівник Держуправсправами Сергій Аверченко.
“Ринкова вартість об’єктів, які можуть бути передані Фонду держмайна для приватизації, становить близько 3 млрд грн”, – заявив він.
“Ми підготували для Кабміну пропозиції щодо об’єктів, які можна передати Фонду держмайна для приватизації. Ці об’єкти, як правило, збиткові: санаторії в Тернопільській області, в Кисловодську і Єсентуках (Росія), Абхазії. Ще до цього списку потрапили держдачі і резиденції в Пуща-Водиці та Конча-Заспі, поки що чотири об’єкти. Крім того, є транспорт, який можна продати: шість літаків, два вертольоти і 150 легкових автомобілів”, – сказав Аверченко.
Всього в автопарку ДУС є більше трьох сотень автомобілів, однак управління не поспішає з їх продажем. “Нещодавно ДУС передало в Нацгвардію 12 автомобілів і два автобуси. Можливо, комусь іще знадобляться автомобілі, тому з’ясовуємо – кому і що потрібно. Краще передати вже наявний автотранспорт, ніж потім виділяти гроші з бюджету на його купівлю”, – пояснив Аверченко.
Нагадаємо, Держуправління справами забезпечує діяльність президента України, Верховної Ради, Кабміну, проводить протокольні заходи. В управлінні Держуправсправами знаходиться більше 60 державних підприємств, серед яких, наприклад, готелі “Україна”, “Дніпро”, “Президент-Готель”, авіапідприємство “Україна”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас