ЄБРР має намір щорічно вкладати в українські проекти близько 1 млрд євро - голова Держінвестпроекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР має намір щорічно вкладати в українські проекти близько 1 млрд євро - голова Держінвестпроекту

Кредит&Депозит
446
Голова Держінвестпроекту Сергій Євтушенко і Директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевки Аджунер обговорили основні напрямки співпраці ЄБРР в Україні на 2014 рік і стратегію розвитку подальших відносин до 2020 року. Про це повідомили в прес-службі відомства.
“Європейський банк реконструкції та розвитку має намір вкладати в українські проекти щорічно близько 1 млрд євро – це навіть більше, ніж ми сподівалися, – зазначив С.Євтушенко. Важливо, що відтепер ЄБРР крім приватного сектора позитивно налаштований на співпрацю з державними структурами для реалізації державних проектів”, – додав Голова Агентства.
Шевки Аджунер зазначив, що низка національних проектів відповідають стратегічним цілям ЄБРР. Це проекти зі сфер енергоефективності, сільського господарства, інфраструктури. Він зазначив, що стратегією ЄБРР є сприяння становленню в Україні повноцінної ринкової економіки, проведення ринкових реформ та активне інтегрування економіки України в міжнародні господарські зв’язки.
За словами першого заступника Голови Держінвестпроекту Кирила Бондаря, найближчим часом експерти банку та представники Держінвестпроекту проведуть робочі зустрічі з питань розвитку енергоефективності та сільського господарства в Україні для того, щоб перейти до практичного етапу співпраці.
Він додав, що під час зустрічі було обговорено деталі реалізації Національного проекту “LNG-термінал”. А також домовленість про участь у спільних заходах, зокрема, у щорічному форумі ЄБРР, який відбудеться 15-18 травня у Варшаві.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас