Хороший план: "Укрзалізниця" хоче до 2018 року закінчити будівництво моста через Дніпро в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хороший план: "Укрзалізниця" хоче до 2018 року закінчити будівництво моста через Дніпро в Києві

Казна та Політика
912
Південно-Західна залізниця (ПЗЗ, Київ) планує до 2018 року повністю завершити роботи по титулу “Будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві”.
Крім того, як повідомляється в річному звіті залізниці, в 2014 році особливої уваги буде приділено безпеці руху поїздів і пасажирів. Для цього планується закінчити реконструкцію залізничного моста на ділянці Чернігів-Ніжин, електрифікацію непарної колії Конотоп-Ворожба.
У 2015-2018 рр. запланована електрифікація дільниці Бердичів-Житомир-Коростень-Овруч-Держкордон, будівництво моста ділянці Шостка-Новгород-Сіверський та шляхопроводу ст. Боярка.
Крім цього, тривають роботи з реконструкції електричної централізації стрілочних переводів з впровадженням мікропроцесорних систем, впровадження постійно діючого двостороннього автоблокування та реконструкції переїздів та стрілочних переводів на станціях. “Щорічно планується збільшувати обсяги модернізації основних засобів, у тому числі реконструкцію шляху до 150-200 км на рік”, – йдеться в звіті.
Планується також обладнання турнікетними системами платформ приміських напрямків, що значно збільшить прибутковість залізниці за рахунок виключення безквиткового проїзду.
Окрім іншого, в 2014 році Південно-Західна залізниця має намір побудувати першу чергу житлового будинку у Вишневому на 96 квартир, ввести в експлуатацію 2-у чергу будівництва житлового будинку в Коростені на 35 квартир, а також продовжити роботи з розвитку оздоровчих установ, зокрема, закінчити реконструкцію першого корпусу санаторію у Хмільнику.
Нагадаємо, що залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро – перший збудований у столиці за останні 30 років. Його будівництво було розпочато на виконання розпоряджень уряду від 10 грудня 2003 року і 15 жовтня 2004 року, а також закону “Про залучення кредитних ресурсів для фінансування проектування і будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро в місті Києві”. Замовником проектування і будівництва моста виступила Південно-Західна залізниця.
Новий мостовий перехід сприяє розвитку швидкісного залізничного сполучення, покращує автомобільне сполучення правобережної та лівобережної частин Києва, а також забезпечує міські пасажирські перевезення.
На Південно -Західній залізниці налічується 315 станцій. Експлуатаційну роботу залізниці здійснюють п’ять дирекцій із залізничних перевезень – Київська, Козятинська, Жмеринська, Коростенська, Конотопська.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас