Для реформи місцевого самоврядування потрібно прийняти мінімум 10 нових законів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для реформи місцевого самоврядування потрібно прийняти мінімум 10 нових законів

Казна та Політика
271
Для початку введення реальних змін та проведення реформ у системі місцевого самоврядування потрібно прийняти не менше 10 нових законів, а також внести поправки ще до кількох десятків чинних документів. Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман в інтерв’ю газеті “Урядовий кур’єр”.
Він зазначив, що зараз питанням реформ в місцевому самоврядуванні займається робоча група, що об’єднала кращих вітчизняних фахівців з питань місцевого самоврядування. Їм допомагають польські експерти на чолі з депутатом Сейму Польщі Марціном Свєнціцьким.
“Триває робота над підготовкою змін до Конституції в частині місцевого самоврядування, готують законопроекти про співпрацю громад і про їх добровільне об’єднання (це, до речі, можливо робити і в чинному конституційному полі). Після цього потрібно буде приймати нові закони про місцеве самоврядування та місцеві держадміністрації, вносити зміни до Податкового кодексу з урахуванням принципу субсидіарності. Всього для початку реального реформування потрібно не менше 10 нових законів, а змін вимагають кілька десятків вже чинних документів”, – зазначив віце-прем’єр-міністр.
Він додав, що цей етап має бути завершений на початку наступного року, після чого чиновники приступлять до безпосереднього реформування на основі нової законодавчої бази.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас