Споживчі настрої в Україні в березні покращилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі настрої в Україні в березні покращилися

Казна та Політика
357
Споживчі настрої в Україні в березні покращилися на 3,2 пункту в порівнянні з лютим – до 67,8 після постійного погіршення протягом усіх трьох зимових місяців, свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine. “Індекс економічних очікувань зріс на 8,3 пункту, тоді які індекс поточного становища впав на 4,4 пункту”, – йдеться в прес-релізі GfK Ukraine.
При цьому індекс доцільності здійснення великих покупок досяг показника на рівні 56,8, що на 5,4 пункту гірше лютневого показника. За даними компанії, в березні залишилися без змін очікування українців щодо динаміки безробіття: відповідний індекс дорівнює 140,5.
Разом з тим індекс інфляційних очікувань склав 184,5, що на 2 пункти більше лютневого показника. Згідно з підсумками вимірів, українці стали оптимістичніше дивитися на курс гривні протягом найближчих трьох місяців: індекс девальваційних очікувань зменшився 9,7 пункту – до 141,9.
“Відносна стабілізація політичної ситуації в Україні в березні позитивно вплинула на споживчі настрої, хоча надії на відновлення економіки росли на тлі погіршення добробуту і зниження попиту. Одночасно продовжував збільшуватися розрив у споживчих настроях між песимістично налаштованим сходом та іншими регіонами України”, – резюмували в GfK Ukraine.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас