Віце-прем'єр РФ: Росії вкрай необхідно власне рейтингове агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр РФ: Росії вкрай необхідно власне рейтингове агентство

Світ
220
Одна з “крайніх необхідностей”, які постали перед російською економікою – це створення незалежного від Заходу кредитного рейтингового агентства, повідомив перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов в інтерв’ю журналу Forbes.
“Буває мрія, а буває крайня необхідність. Коли ви поставлені в крайню необхідність, це стає реальністю. Цей проект в будь-якому випадку потрібен, щоб не було спекуляцій про те, що хтось залежить від східних країн, а хтось від західних. Система не повинна бути монополізована. Те, що зараз відбувається з рейтинговими агентствами, це практично світова монополія, а будь-яка монополія – ​​це погано”, – підкреслив Шувалов.
Наприкінці березня агентство Moody’s поставило суверенний кредитний рейтинг Росії на перегляд з можливістю зниження через вплив української кризи на економіку країни.
На запитання: “Що ви робите, щоб не допустити погіршення кредитного рейтингу Росії?” Шувалов відповів, що “існують крайні думки, наприклад, що рейтингові агентства перебувають під впливом західних урядів, і вони в будь-якому випадку вже отримали певні сигнали про те, щоб знизити рейтинг Росії”. Він заявив, що не хоче це коментувати.
“Після 2008р. у світі розпочався рух зі створення системи незалежних від західного світу рейтингових агентств. У Китаї створюється ціла система, залучаються рейтингові бюро з інших країн. Вони пропонують Росії працювати разом, щоб рейтинги неможливо було включати і вимикати за рішенням урядів. Вони складалися б за методикою існуючих рейтингових агентств, але були б виведені з-під впливу західного світу”, – заявив Шувалов.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас