Росія: було б оптимально запросити на зустріч США, ЄС, РФ і України представників Південного Сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія: було б оптимально запросити на зустріч США, ЄС, РФ і України представників Південного Сходу

Світ
993
На майбутню зустріч США, ЄС, Росії та України було б оптимально запросити не лише представників нинішньої влади в Києві, а й представників інших регіонів, зокрема Південного Сходу.
Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв’ю телеканалу “Росія 1”.
“Враховуючи те, яка плутанина там відбувається, і те, що губернатори декількох регіонів Південного Сходу призначені цією владою і викликають великі питання у населення, напевно, оптимальним критерієм на даному етапі була б участь у президентських перегонах”, – сказав він.
Лавров вважає, що учасників у таких виборах не повинно бути більше 20, “але, напевно, кілька провідних кандидатів по рейтингах і географічній прив’язці можна було б визначити”.
Міністр зазначив, що прочитав рішення Партії регіонів про висунення своїм кандидатом Михайла Добкіна та пропозиції партії з приводу російської мови як другої державної і децентралізацію у вигляді прямого обрання законодавчих зборів і губернаторів.
“Там немає слова “федералізація”, і ніхто за нього не чіпляється. Як раніше говорили, “головне не шашечки, а щоб можна було їхати”. Суть цих вимог полягає у великих повноваженнях для регіонів”, – наполягає Лавров.
Міністр також розповів, що буде розмовляти Керрі та Ештон з приводу формату обговорюваного заходу.
“За всіх обставин, незалежно від того, чи вдасться домовитися, щоб провідні представники південно-східних та інших регіонів при необхідності були присутні на цій зустрічі, рішення Партії регіонів, які також можуть бути прийняті й іншими структурами, що відображають інтереси Південного Сходу України, будуть лежати в основі нашої позиції в ході можливих переговорів”, – підкреслив він.
Як відомо, з моменту втечі колишнього президента України Віктора Януковича з країни Росія не визнає нового керівництва і повторює, що вести переговори тут “нема з ким”.
На з’їзді ПР кандидатура Михайла Добкіна була підтримана та висунута від Партії регіонів на пост презиедента України.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас