Як глава МОЗ США врятувала Обаму від ганьби - ціною своєї кар'єри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як глава МОЗ США врятувала Обаму від ганьби - ціною своєї кар'єри

Світ
1617
Голова міністерства охорони здоров’я США Кетлін Сібеліус йде у відставку всього через півроку після початку реалізації реформи охорони здоров’я, відомої як Obamacare, повідомляє 11 квітня агентство Рейтер.
Опозиційна Республіканська партія вважає проект провальним, посилаючись на те, що одна лише технічна реалізація процесу оформлення обов’язкових страховок забрала у влади два місяці. На сьогодні республіканці домагаються відмови від реалізації програми медичної реформи.
Замість Сібуліус МОЗ очолить Сільвія Метьюз Бервелл, яка раніше обіймала посаду директора Адміністративно-бюджетного управління США.
Останні соцопитування, проведені організацією Kaiser Family Foundation, показують, що програма Obamacare залишається непопулярною. Так, в березні проти неї виступали 46% американців, а на її підтримку виступали 38% населення США.
На слуханнях, що проходили в Конгресі наприкінці жовтня, Сібеліус заявила, що саме її слід звинувачувати в провалі Obamacare. Це ж вважається і причиною її відставки.
Нагадаємо, реформа американської охорони здоров’я (ObamaCare) була розроблена Демократичною партією за ініціативи президента США Барака Обами, щоб зробити медичну допомогу більш доступною для населення. З 2010 року республіканці зробили близько 40 спроб її заблокувати. Одним з основних положень реформи є обов’язок компаній зі штатом більше 50 осіб купувати страховки своїм співробітникам.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас