Суданську провінцію Дарфур через сутички покинули 215 тисяч осіб - ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суданську провінцію Дарфур через сутички покинули 215 тисяч осіб - ЄС

Світ
166
Понад 215 тисяч людей залишили суданську провінцію Дарфур через зіткнення, що і зараз тривають у цьому регіоні. Про це йдеться в спільній заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, єврокомісара з гуманітарної допомоги і кризового реагування Крісталіни Георгієвої і єврокомісара з питань розвитку Андріса Пієбалгса.
“У зв’язку з ескалацією конфлікту в Північному і Південному Дарфурі, як встановлено, 215 тисяч осіб були змушені залишити свої будинки з початку 2014 року”, – повідомляється в документі.
У заяві також вказано, що “У 2014 році ЄС вже перевів понад 37 мільйонів євро на невідкладну гуманітарну допомогу” постраждалим від насильства в цьому регіоні.
“Ми звертаємося до уряду Судану і всіх сторін конфлікту подвоїти свої зусилля з досягнення мирного врегулювання”, – зазначається у спільній заяві.
З 2003 року в результаті міжусобних зіткнень в Дарфурі загинули близько 300 тисяч осіб, майже 3 мільйони стали біженцями.
У цьому районі діють кілька повстанських угруповань з числа корінних африканських землеробських народностей. Вони вимагають захистити африканське населення від збройних загонів Джанджавід, сформованих кочівниками-арабами, які захоплюють худобу, землю і джерела води. У регіоні діє спільна миротворча місія Африканського союзу і ООН (ЮНАМІД).
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас