IMEI-контроль при імпорті мобільних телефонів скасовано - рішення парламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IMEI-контроль при імпорті мобільних телефонів скасовано - рішення парламенту

Казна та Політика
2677
Народні депутати в цілому проголосували за прийняття законопроекту №2436 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру”. Серед іншого в даному документі міститься норма про скасування такого механізму контролю за ввезеними на територію нашої країни мобільними телефонами, як внесення унікальних заводських номерів зазначених виробів (IMEI) до бази держпідприємства “Український державний центр радіочастот” (УДЦР).
За задумом авторів законопроекту, серед яких утікач до Росії Віктор Янукович, впровадження подібних змін поліпшить умови для ведення бізнесу. У свою чергу бюджет може недоотримати близько 1 млрд грн, поскаржився начальник УДЦР Павло Слободянюк.
Нагадаємо, що механізм обов’язкового внесення всіх IMEI-кодів мобільних телефонів до бази УДЦР був введений як спосіб боротьби з контрабандою зазначеної категорії товарів. Щоправда, свою роль повною мірою зазначена законодавча норма не виконувала. Так, за даними УДЦР, минулого року в Україну було ввезено майже 7,7 млн ​​стільникових пристроїв. Водночас дослідницька компанія IDC нарахувала 8,9 млн телефонів і смартфонів, ввезених в Україну в 2013 році.
IMEI-контроль при імпорті мобільних телефонів скасовано - рішення парламенту
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас