Авторинок Китаю виріс на 7,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авторинок Китаю виріс на 7,9%

Світ
88
Продажі легкових автомобілів у КНР в березні 2014 року зросли на 7,9% порівняно з тим же місяцем роком раніше – до 1,71 млн одиниць, свідчать дані Китайської асоціації автовиробників (CAAM).
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували продажі на рівні 1,7 млн автомобілів.
Попит на автомобілі в КНР залишається високим на тлі очікуваного посилювання урядом обмежень на володіння транспортними засобами в рамках боротьби влади з забрудненням навколишнього середовища.
Уже в шести великих містах Китаю, включаючи Пекін і Шанхай, введені обмеження на купівлю нових транспортних засобів, тому споживачі все активніше купують автомобілі, побоюючись введення подібних заходів і в інших містах країни.
Останнім з великих китайських міст, яке ввело обмеження на володіння автомобілями, став Ханчжоу, столиця східної провінції Чжецзян. Якість повітря в місті значно погіршилася останнім часом, у зв’язку із зростанням числа транспортних засобів, при цьому середня швидкість транспортного потоку в години пік сповільнилася до менше 20 кілометрів на годину.
За даними організації Passenger Car Association, вже в перший день після введення обмежень китайці подали заявки на 70 тис. автомобілів.
“Панічні” купівлі автомобілів можуть підвищити продажі в КНР на 500 тис. машин цього року, прогнозують експерти Passenger Car Association.
“Ще торік у людей з’явилися побоювання, що влада посилить обмеження на володіння транспортними засобами, – відзначає аналітик Central China Securities Holdings в Шанхаї Сюй Міньфен. – Введення таких обмежень в деяких містах, включаючи Тяньцзінь і Ханчжоу, рухає вгору продажі автомобілів”.
Продажі автомобілів в Китаї з урахуванням автобусів і вантажівок виросли минулого місяця на 6,6% – до 2,17 млн ​​штук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас