Кримські татари вважають неприйнятним новий проект Конституції Криму - конституційна комісія була лише ширмою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські татари вважають неприйнятним новий проект Конституції Криму - конституційна комісія була лише ширмою

Світ
928
Проект Конституції Республіки Крим, який кримський парламент планує затвердити сьогодні, є неприйнятним для кримських татар, оскільки в ньому немає жодної норми, яка б гарантувала збереження і розвиток кримськотатарського народу як корінного народу півострова, заявив лідер Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.
“Якщо ми дійсно хочемо розвивати кримське суспільство збалансованим і з урахуванням інтересів усіх жителів півострова, потрібно починати з Конституції, а не з обману”, – вважає Чубаров.
На думку Чубарова, “конституційна комісія була лише ширмою. Меджліс в різних формах озвучував низку положень, які повинні бути неодмінно відображені в Конституції Криму”.
Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що проект нової конституції Криму не містить пунктів про народи і етнічні групи. За його словами, по суті, в проекті Конституції прописані лише принципи управління територією. За його словами, для порівняння, конституції інших суб’єктів РФ, таких як Удмуртія, Республіка Комі, Татарстан, засновані насамперед на ролі і правах корінних народів.
Конституція Республіки Крим буде прийнята на позачерговому засіданні Ради Криму 11 квітня 2014 року. У проекті закладено, що вищою посадовою особою Криму буде глава республіки, якого оберуть депутати Держради строком на п’ять років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас