Рада прийме пакет законів заради безвізових поїздок українців до ЄС - Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийме пакет законів заради безвізових поїздок українців до ЄС - Турчинов

Казна та Політика
1793
В.о президента, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов сподівається, що українці вже найближчим часом зможуть їздити до країн Європейського Союзу без віз.
“Скоро буде прийнятий пакет законів, який дозволить українцям вже найближчим часом їздити без віз до Європейського Союзу”, – заявив Турчинов під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних і європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком в четвер у Києві.
У свою чергу Лайчак зазначив, що Словаччина “готова підтримати історичний вибір українців”. “У Європі хочуть бачити Україну в сім’ї європейських країн. Ми зі свого боку готові робити все, щоб допомогти вам на цьому шляху”, – підкреслив Лайчак.
Як повідомила прес-секретар голови Верховної Ради, сторони також обговорили перспективи енергопостачання і питання реверсних поставок газу зі Словаччини в Україну.
За словами спікера парламенту, проблема поставок газу для України “є надзвичайно актуальним питанням”. “Реверсне постачання дасть змогу протриматися нашій країні в цих наджорстких умовах агресії з боку Російської Федерації”, – сказав Турчинов.
Сторони також обговорили ситуацію, яка склалася в Україні. За словами Турчинова, незважаючи на провокації і агресію Російської Федерації, нова влада вирішує завдання щодо стабілізації країни “фактично в щоденному режимі”.
У свою чергу, Лайчак зазначив, що Словаччина вважає дії Російської Федерації “дійсно агресією”.
“Ми не визнаємо і не можемо визнати дії Росії в Криму”, – підкреслив він.
Раніше повідомлялося, що Європейський Союз може відмінити візовий режим з Україною вже на початку 2015 року, якщо українська влада поставить собі таку мету, повідомив у четвер, 10 квітня, на сьомому форумі в Києві міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас