Греція розмістила держоблігації вперше за 4 роки, виручивши близько 3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розмістила держоблігації вперше за 4 роки, виручивши близько 3 млрд євро

Фондовий ринок
165
Греція після чотирирічної перерви повернулася на міжнародний ринок держоблігацій, продавши папери на суму більше 3 млрд євро, що виявилося вище за очікування уряду, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформоване джерело.
За даними джерела, державні облігації з терміном обігу 5 років і відносно низькою ставкою в 4,95% користувалися гарним попитом – всього уряд отримав заявки на суму понад 20 млрд євро від потенційних покупців. У середу преса повідомила, що грецька влада розраховує виручити від розміщення бондів як мінімум 2,5 млрд євро. “Сьогодні ми повертаємося на ринок держоблігацій після чотирьох років відсутності, – заявив міністр фінансів Греції Янніс Стурнарас. – Економічні показники сигналізують про відновлення, що вселяє нам оптимізм”.
Останній раз грецькі облігації виставлялися на ринок у березні 2010 року. Відтоді економіка країни залежала від допомоги від “трійки” міжнародних кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ)).
Як повідомлялося раніше, 1 квітня міністри фінансів держав єврозони затвердили виділення Греції чергової порції кредитів на суму 8,3 млрд євро, з яких 6,3 млрд євро, ймовірно, будуть виплачені вже в цьому місяці. Греції необхідно отримати фінансову допомогу, щоб уникнути дефолту в травні, коли уряду належить погасити боргові зобов’язання у 12,5 млрд євро.
Грецька економіка перебувала в стані рецесії протягом останніх шести років, за які її розмір скоротився приблизно на чверть. За оцінками Єврокомісії, ВВП Греції в 2014 році збільшиться на 0,6%. Тим часом держборг Греції на кінець 2013 року становив 175,6% ВВП, що є найвищим показником в єврозоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас