Військові кораблі США та Франції наблизилися до Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові кораблі США та Франції наблизилися до Чорного моря

Світ
2507
Есмінець ВМС США Donald Cook і французький військовий корабель розвідки Dupuy de Lome, минувши протоку Дарданелли, вийшли в Мармурове море, прямуючи в Чорне море.
Про це повідомляє РІА Новини, посилаючись на турецьку газету Джумхюрріте.
Також газета опублікувала відео, на якому американський військовий корабель рухається протокою Дарданелли. За даними видання, він увійшов у води протоки о 7.00 і через годину досяг Мармурового моря. Його супроводжують катери турецької берегової охорони. Корабель оснащений системою протиракетної оборони Aegis.
Як зазначає видання, судно пробуде в акваторії Чорного моря 21 день. Французький корабель розвідки пройшов в протоку через годину після американського есмінця.
Як повідомлялося, сьогодні есмінець «Дональд Кук» має прибути в Чорне море з метою підтвердження підтримки США загальних цілей союзників у регіоні. Donald Cook – третій корабель американських збройних сил, який був направлений в Чорне море за останній час. У лютому США направило в акваторію моря ракетний фрегат Taylor, щоб підтримати забезпечення безпеки проведення Олімпіади в Сочі. У березні американський есмінець Truxtun пройшов через Босфор у Чорне море, щоб взяти участь у спільних військових навчаннях з болгарськими та румунськими кораблями. Судно пробуло в морі 14 діб.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас