Росія відмовилася вводити санкції проти Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовилася вводити санкції проти Заходу

Світ
2022
Росія не буде вводити відповідні економічні санкції проти держав Заходу. Про це заявив перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов, повідомляє «РІА Новини». Він додав, що РФ не збирається припиняти поставки своїх традиційних товарів на міжнародні ринки.
Шувалов також підкреслив, що санкціями щодо Росії змінити її зовнішню політику неможливо. «Ніякі погрози не змусять ані президента Путіна, ані інші політичні сили діяти так, як цього хочеться Сполученим Штатам, Німеччині та іншим партнерам», – сказав віце-прем’єр.
Водночас чиновник не виключив можливість деяких відповідних дій з боку Росії, але обмовився, що вони не будуть спрямовані на нанесення збитків економічним партнерам. Він додав, що уряд і президент не думають над тим, «як би нам відповісти якомога болючіше» на введені санкції.
Влада США та Євросоюзу в березні опублікували списки громадян, яким буде заборонений в’їзд на територію відповідних держав. Зокрема, до американського списку увійшли 20 українських та російських чиновників і олігархів. Серед них опинилися помічник президента Андрій Фурсенко, голова адміністрації президента Сергій Іванов, бізнесмен Геннадій Тимченко, голова РЖД Володимир Якунін, депутат Держдуми Сергій Железняк, а також бізнесмени Аркадій і Борис Ротенберги. Крім того, фінансові санкції були введені проти банку «Росія».
Під санкції ЄС також потрапили віце-прем’єр Дмитро Рогозін, радник президента Сергій Глазьєв, голова Радфеда Валентина Матвієнко, спікер Держдуми Сергій Наришкін, голова агентства «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов, помічник президента РФ Владислав Сурков і депутат Олена Мізуліна.
Санкції з боку США і Євросоюзу пов’язані зі згодою Росії прийняти до свого складу Автономну Республіку Крим, що звернулася до Москви з відповідним проханням. Російська влада наполягає на відповідності цього рішення всім нормам міжнародного права, в той час як західні країни називають те, що трапилося, анексією і порушенням територіальної цілісності України.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас