У Росії завершили проектування нового бомбардувальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії завершили проектування нового бомбардувальника

Світ
1213
Конструкторське бюро імені Туполєва завершило проектування перспективного авіаційного комплексу дальньої авіації (ПАК ДА). Про це, як повідомляє Jane’s з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі, заявив президент Об’єднаної авіабудівної корпорації Михайло Погосян. Найближчим часом, як очікується, має розпочатися виробництво деяких компонентів для прототипу літака.
Які-небудь подробиці щодо перспективного бомбардувальника Погосян розкривати не став. На сьогодні у проекті беруть участь саме конструкторське бюро імені Туполєва та Казанське авіаційне виробниче об’єднання імені Горбунова. Обидва цих підприємства на сьогодні входять до складу Об’єднаної авіабудівної корпорації, що здійснює загальне керівництво ходом робіт.
У середині лютого 2014 року повідомлялося, що Міністерство оборони Росії уклало з компанією «Туполєв» контракт на розробку ПАК ДА в 2013 році. За словами директора департаменту авіаційної промисловості Міністерства промисловості і торгівлі Росії Андрія Богинского, за умовами цієї угоди «Туполєв» мав зайнятися ескізно-технічним проектуванням перспективного літака.
Як очікується, льотні випробування ПАК ДА почнуться в 2019 році. За словами командувача Дальньої авіацією ВПС Росії Анатолія Жихарева, перші серійні бомбардувальники мають надійти у війська в 2025 році. У складі Далекої авіації ВПС Росії нові літаки замінять застарілі бомбардувальники Ту-160, Ту-95МС і Ту-22М3.
Імовірно, перспективний авіаційний комплекс дальньої авіації буде створено за схемою «літаючого крила» і буде виконувати польоти на дозвуковій швидкості. Особливу увагу в конструкції літака буде приділено застосуванню технологій малопомітності. Офіційно поки відомо тільки, що в номенклатуру озброєнь нового бомбардувальника увійде гіперзвукова зброя.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас