Пожаліли: російські парламентарії згодні залишити своїм чиновникам зарубіжну нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пожаліли: російські парламентарії згодні залишити своїм чиновникам зарубіжну нерухомість

Нерухомість
1079
Російські парламентарії виступають проти тотальної заборони для чиновників володіти будинками, віллами і квартирами за кордоном, заявив у середу, 9 квітня, голова профільної комісії Держдуми з контролю за достовірністю відомостей про доходи депутатів Микола Ковальов.
За словами Ковальова, повномасштабна заборона на іноземну нерухомість призведе до її відходу в тінь. «Ми повинні розуміти, що тупа заборона ні до чого не призведе», – підкреслив він.
Як компроміс він запропонував обмежитися забороною на володіння зарубіжною нерухомістю для кола осіб, «які приймають найважливіші для країни рішення». За словами голови думського комітету, такий підхід гарантує незалежність рішень таких чиновників.
«З цього треба починати, і, звичайно, має бути заборона на володіння ними нерухомістю, тому що там, за кордоном, є важелі впливу», – зазначив Ковальов.
На сьогодні закон забороняє чиновникам, відповідальним за національну безпеку, мати рахунки і активи за кордоном. Ідея про включення до заборонених списків ще й нерухомість регулярно обговорюється в коридорах влади. Якщо цей перелік буде поповнений, під дію заборони підпаде все вище керівництво країни, сенатори і депутати (у тому числі регіональні), а також військовослужбовці, поліцейські, слідчі і прокурори.
Ініціатива заборонити російським чиновникам мати закордонні активи належала президенту Росії Володимиру Путіну, який підписав відповідний указ 7 травня 2013 року. Далеко не всі парламентарії зважилися забрати із зарубіжних банків свої кошти. Зокрема, після набуття чинності указу від мандатів відмовилися сенатори Андрій Гур’єв, Дмитро Ананьєв, Микола Ольшанський і Віталій Малкін.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас