Шокуючі цифри: 56% українців живуть "від зарплати до зарплати" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шокуючі цифри: 56% українців живуть "від зарплати до зарплати"

Особисті фінанси
2238
За результатами опитування, 54% чоловіків і 58% жінок систематично опиняються в ситуації, коли гроші на життя закінчуються до приходу нової зарплати. Кожен п’ятий офісний працівник відчуває фінансові труднощі як мінімум раз на три місяці. І всього лише 8% чоловіків і 4% жінок заявляють про те, що таке ніколи з ними не трапляється.
Такі дані були отримані в результаті опитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.
Поняття “гроші на життя” інтерпретується прекрасною і сильною статтю по-різному: для більшості жінок це означає, що грошей не вистачає на елементарне (їжу, оплату проїзду в громадському транспорті), водночас для чоловіків – це відсутність грошей на обов’язкові речі, з витратами на які можна почекати. Тому кожен третій офісний працівник-жінка починає рахувати дні до зарплати за 1-2 тижні, серед чоловіків таких – кожен четвертий. Абсолютно не чекають свою зарплату 20% чоловіків і 11% жінок.
Коли грошей зовсім мало, і чоловіки, і жінки вважають за краще відмовитися від спонтанних необов’язкових покупок (63% і 58% відповідно), потім вони скорочують витрати на дозвілля (58% і 44%), відмовляються від обіду на роботі, та й взагалі намагаються економити на їжі (37% і 40%). Інші альтернативні способи економії для українців – це купувати товари зі знижками і відмовитися від використання особистого транспорту. Деякі вважають за краще не обмежувати себе у витратах: серед них 8% чоловіків і 5% жінок не економлять, а беруть у борг у своїх друзів, колег і родичів.
Серед основних причин, чому грошей на життя не залишається, майже третина опитаних називають форс-мажорні обставини, які призводять до несподіваних необов’язковим витрат. Кожен четвертий офісний працівник вважає, що його заробітна плата занадто мала, щоб на неї можна було прожити цілий місяць. І тільки кожен п’ятий зізнається в тому, що не вміє планувати свій бюджет і розподіляти зарплату правильно. Є й такі, хто змушені економити постійно, адже їх роботодавець систематично затримує заробітну плату (14%).
Велика частина зарплати в українських офісних співробітників йде в основному на їжу (68%), на погашення кредитів (29%) і на дітей (23%). Близько третини опитаних говорять про те, що гроші розходяться на все потроху. Кожен шостий зізнається в невгамовній пристрасті до купівлі речей, внаслідок чого більша частина зарплати витрачається саме на одяг.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас