Burger King прийде на зміну McDonald's в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Burger King прийде на зміну McDonald's в Криму

Фондовий ринок
1772
Американська мережа швидкого харчування Burger King планує відкрити в Криму свої заклади, повідомив ІТАР-ТАРС генеральний директор компанії «Бургер Кінг Росія» Дмитро Медовий. «Ми плануємо вихід до Криму, але через скільки це відбудеться, я не можу сказати», – зазначив Медовий. Немає у компанії конкретних планів і щодо кількості ресторанів на території нового регіону.
На сьогодні ресторанів Burger King в Криму немає. Мережа Burger King, заснована в 1954 році в США, посідає друге після McDonald’s місце в світі за кількістю закладів, що подають гамбургери. У Burger King більш ніж 12600 ресторанів в 86 країнах світу, в тому числі близько 200 в Росії.
Судячи з усього, до вирішення Burger King вийти на кримський ринок підштовхнуло закриття на півострові ресторанів їхнього головного конкурента – мережі McDonald’s. Про те, що McDonald’s «тимчасово призупиняє роботу в Криму», українське представництво компанії повідомило 3 квітня.
«У зв’язку з виробничими причинами, не залежними від McDonald’s, діяльність установ, розташованих в Сімферополі, Севастополі та Ялті, була тимчасово припинена. Ми сподіваємося, що зможемо відновити їх роботу, як тільки з’явиться така можливість», – йдеться в повідомленні.
Всім співробітникам, які працюють в «кримських» McDonald’s, компанія запропонувала перевестися в будь-який інший заклад мережі в Україні. Всього McDonald’s звільнив близько 500 осіб у Криму, більшість з них мають намір шукати нову роботу на півострові.
У відповідь на закриття ресторанів McDonald’s в Криму, лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував закрити мережу по всій території Росії. «По всій країні закриємо, а потім пепсі-колою займемося», – сказав він журналістам 4 квітня перед пленарним засіданням Держдуми.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас