Парламент Іспанії не підтримав референдум про незалежність Каталонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Іспанії не підтримав референдум про незалежність Каталонії

Світ
410
Більшість членів парламенту Іспанії проголосували проти проведення референдуму про незалежність Каталонії, повідомляє іспанське новинне видання El Mundo.
На захист референдуму виступили 47 депутатів, проти проголосували 299 членів парламенту, один утримався. Президент каталонського уряду Артур Мас заявив, що “влада Каталонії має намір шукати законні шляхи” для проведення референдуму.
Раніше Конституційний суд Іспанії визнав референдум, який запланований на 9 листопада, незаконним.
У січні парламент Каталонії більшістю проголосував за проведення референдуму про незалежність регіону від Іспанії. Тоді це рішення підтримали 87 депутатів, 43 проголосували проти і троє утрималися. Парламентарії планували, що на розгляд громадян буде представлено два питання: “Чи хочете ви, щоб Каталонія стала державою” і “Якщо так, то чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою?”, Повідомляє РИА Новости.
На частку Каталонії припадає близько чверті ВВП Іспанії. При цьому місцева влада і населення висловлюють невдоволення перерозподілом доходів, які після сплати податків повертаються в регіон у вигляді субсидій та інвестиційних програм.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас