Російським школярам терміново пояснюють, чому Крим - це Росія (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським школярам терміново пояснюють, чому Крим - це Росія (ВІДЕО)

Світ
2798
Пропаганда РФ дісталася до шкіл: там проводять заняття, на яких розповідають, що приєднання півострова – велика подія, а Хрущов був не правий.
У російських школах з’явилися спеціальні уроки, присвячені анексії Криму. Журналіст побував на одному з таких «уроків світу» в одній з підмосковних шкіл. Як пише видання, серед учнів і педскладу панує повна одностайність, політичну грамотність проявляють навіть учні молодших класів.
На уроці дітям розповідають, що вони стали «учасниками достатньо нових, цікавих та історичних подій», і приєднання Криму – «цілий історичний період і епоха, які ніколи більше не повторяться». При цьому до учнів доводиться думка, що повернення Криму – велика заслуга Путіна, в той час як передача півострова УРСР в 1954-му – помилка Хрущова, який «без врахування думки людей, що проживають на території Криму, передав права автономної республіки Крим (який на той момент не володів автономними правами, а був звичайною областю, – «Коментарі») Українській соціалістичній республіці». На відміну від Путіна, який забрав півострів на підставі результатів «референдуму» – при цьому діти демонструють разючу обізнаність як щодо явки, так і відсотка тих, що проголосували «за».
Відзначимо, що в російській середній освіті спостерігаються стійкі тенденції щодо повернення до радянських особливостей навчання в школах – зокрема, російські школярі, як і радянські, будуть здавати нормативи ГПО.
!!
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас