У Франції зростає популярність біогазового палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції зростає популярність біогазового палива

Світ
487
До 2020 року буде введено понад 500 біогазових майданчиків загальною продуктивністю близько 200 МВт електроенергії. В даний час у Франції вже діють 230 біогазових заводів загальною потужністю 110 МВт, при цьому більшість з них були введені в експлуатацію в останні 2 роки. В основному такий успіх пов’язують із субсидіями для сільськогосподарських компаній, після того як розцінки на біопаливо були підвищені і біогазові станції у сільській місцевості отримали необхідну підтримку.
Популяризації біопалива також сприяла підтримка щодо ферментації біомаси для сільськогосподарських підприємств та утилізації відходів в цілому. Проведене дослідження показує, що вжиті заходи роблять Францію ключовим гравцем на європейському ринку виробництва біогазового палива. При існуючій підтримці зростання цього сегмента енергетики в країні буде тільки зміцнюватися. Сумарна потужність введених в експлуатацію заводів має потроїтися найближчим часом.
Передбачуваний обсяг інвестицій у галузь складе 120 млн євро щорічно до 2020 року. Таким чином, за цей час буде виділено понад 800 млн євро на розвиток альтернативної енергетики в сегменті виробництва біогазового палива. Це може дати можливість для розширення використання біопалива та будівництва нових заводів. Так, дослідники вже намітили 900 можливих місць для ефективного розміщення нових виробництв, і 600 з них – це великі сільгосппідприємства.
Потенційна потужність велика: з цих 600 великих підприємств тільки 10% на сьогодні мають установки з виробництва біопалива з відходів виробництва. Притому що Франція в Євросоюзі є одним з ключових виробників сільськогосподарської продукції, перспективи у цієї галузі цілком непогані.
Решта 300 локацій – це об’єкти харчової промисловості та пивоваріння, в тому числі м’ясо-молочні підприємства. На даний момент лише 20 з цього числа хоч якось використовують органічні відходи для виробництва біогазу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас