Кримчани можуть відмовитися від російського громадянства до 18 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримчани можуть відмовитися від російського громадянства до 18 квітня

Казна та Політика
1353
Жителі Криму, що бажають відмовитися від російського громадянства, повинні написати відповідну заяву не пізніше 18 квітня, заявив начальник Управління ФМС з організації паспортної роботи Федір Карповець на прес-конференції в Сімферополі у вівторок.
За його словами, заяви про відмову від російського громадянства можна здати в Севастополі, Сімферополі, Білогірську та Бахчисараї.
Карповець повідомив також, що громадяни України та інших держав, що жили в Криму до входження регіону до складу Росії, зможуть отримати російський вид на проживання і перебувати на півострові необмежений час.
“Тут жило багато іноземців, у яких були види на проживання. Ніяких проблем у них не буде – оформлять види на проживання і будуть нормально жити далі”, – сказав Карповець.
Він повідомив також, що громадяни України, які зареєстровані в Криму, але живуть на території інших країн і бажають відмовитися від російського громадянства, повинні повідомити про це в російські консульства.
Карповець також стверджує, що ФМС Росії отримала близько 300 заяв від мешканців Криму, “які виявили бажання зберегти громадянство України і відмовитися від громадянства Росії”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас