21 травня у парламенті обговорять проблему демографічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

21 травня у парламенті обговорять проблему демографічної кризи

45
21 травня цього року у Верховній Раді України відбудуться парламентські слухання "Демографічна криза в Україні: ії причини та наслідки". Про це "Обозревателю" повідомили в інформаційному управлінні парламенту. Голова організаційного комітету з підготовки і проведення парламентських слухань, голова комітету парламенту з питань національної безпеки й оборони Георгій Крючков, говорячи про майбутні слухання, відзначив, що про гостроту проблеми, винесеної на обговорення, свідчить те, що за минулі 10 років населення країни зменшилося більше чим на 4 млн. При цьому на 38,5% зменшився рівень народжуваності, а смертність виросла на 26,5%. Особливу стурбованість викликає велика смертність серед людей працездатного віку. Крючков вважає, що "випереджальне скорочення працездатного населення держави загрожує сповзанням України в деградаційну спіраль, коли робоча сила вибуватиме і не відновлятиметься".
Голова комітету відзначив, що зниження рівня життя завдало значного удару по старому поколінню, молоді, молодим сім'ям. Він також торкнувся питання збільшення кількості бездомних дітей, а також їхнього залучення до карного бізнесу, проституції, жебрацтва і вживання наркотиків. Значне число громадян основною причиною росту кількості самогубств і абортів називають злидні (74,5% і 81,9% відповідно за останні 10 років).
Крючков вважає, що без термінових заходів для зниження кризового тиску на людину, без реальної підтримки з боку держави і стимулювання природного бажання кожної людини мати дітей, жити нормальним життям, українське суспільство очікують соціальні катаклізми і подальша деградація.
Учасники парламентських слухань обговорять широке коло гострих питань. Зокрема, причини стрімкої смертності населення, вплив міграційних процесів, економічні, соціальні, політичні, етнічні і морально-психологічні наслідки демографічної кризи і шляхи їхнього подолання. За результатами обговорення будуть розроблені рекомендації слухань, спрямовані на економічне забезпечення відновлення населення, посилення соціального захисту сімей з дітьми й осіб літнього віку, поліпшення екологічної ситуації, забезпечення доступної для всіх якісної медичної допомоги й освіти. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас