Перед поїздкою в Україну росіян просять страхуватися на 30 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед поїздкою в Україну росіян просять страхуватися на 30 тисяч євро

Світ
1001
Ростуризм виступив з настійною рекомендацією оформляти страховку на суму не менше 30 тисяч євро росіянам, які планують поїздку в Україну.
У відомстві пояснили, що “з великою часткою ймовірності медична допомога громадянам Росії, в тому числі і швидка невідкладна, українськими медичними установами безкоштовно надаватися не буде”.
Повідомлення Ростуризму по суті дублює рекомендацію Громадської палати РФ. Про складних ситуаціях, що вимагають оперативного втручання, ГП радить повідомляти за телефонами: 8-800-700-8-800 (безкоштовно з Росії) і 0-800-217-008 (безкоштовно з України).
Для порівняння варто зазначити, що при придбанні турів у Єгипет і Туреччину росіянам, як правило, оформляється страховка на 15 тисяч доларів, при цьому для того ж Єгипту діє рекомендація МЗС РФ про небажаність виїзду за межі курортних зон. Раніше, до кримських подій, переважна більшість росіян в’їжджала в Україну взагалі без будь-якої страховки.
Крім того російська влада стурбована тим, що починаючи з 7 квітня громадяни РФ, які в’їхали спочатку на територію Криму з Росії, а потім відправляться на територію України, будуть вважатися порушниками українського кордону. З цієї ж дати буде обмежений термін тимчасового перебування росіян в Україні – не більше 90 днів протягом півроку.
Нагадаємо, раніше міністр курортів і туризму Криму заявила, що готелі півострова в нинішньому курортному сезоні готові надати знижки від 10% до 25%, щоб залучити туристів з Росії.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас