Як у компаніях зливають інформацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у компаніях зливають інформацію

Фондовий ринок
2032
Аналітичний центр компанії SearchInform провів анонімне опитування серед фахівців у галузі інформаційної безпеки і власників бізнесу. З’ясувалося, що в 2013 році 76% київських компаній і державних організацій стикалися з витоками.
Безперечні лідери в інсайді: фінансова інформація і персональні дані. Технічні секрети в нашій країні не користуються великим попитом. Мабуть, з причини їх відсутності.
У ділі крадіжки комерційної інформації підходять всі засоби. Але електронна пошта традиційно залишається найпопулярнішим каналом витоків.
Розпізнати інсайдера за зовнішніми ознаками неможливо. Приблизно з однаковою часткою ймовірності ним може виявитися сексапільний фінансовий директор в туфлях на високій шпильці і непоказний представник «офісного планктону». Кожен, хто має доступ до чутливих даних, може опинитися під підозрою.
Звільнення – найпоширеніше покарання для інсайдера. У гіршому випадку може бути штраф – кримінальна відповідальність та правові наслідки для злодійкуватих співробітників бувають дуже рідко. Тому й крадуть.
Тільки одна з п’яти компаній готова публічно заявити про витік інформації. Більшість побоюються репутаційних ризиків або зовсім не приділяють належного значення інцидентам.
Інфографіка підготовлена SearchInform
Сергій Мишко
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас