Український ринок таксі перебуває в тіні на 95%, а пасажирських перевезень - на 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок таксі перебуває в тіні на 95%, а пасажирських перевезень - на 70%

Казна та Політика
372
Український ринок перевезень на таксі сьогодні на 95% знаходиться в тіні, ринок пасажирських перевезень – на 70%, вантажних – на 50%.
Такі дані озвучив голова Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (“Укртрансінспекція”) Валерій Черненко на брифінгу в Києві в понеділок.
“Ми були дуже здивовані тим, що навіть на залізниці у нас працює більше 2 тис. неліцензійних суб’єктів господарювання. Ми звернулися до керівника залізниці з проханням негайно заборонити укладання договорів з суб’єктами, які не мають ліцензії”, – сказав він.
Щодо правового регулювання тіньового бізнесу на таксі В.Черненко зазначив, що зараз діють робочі групи з легалізації цього бізнесу, створенню зрозумілих правил гри як в європейських країнах, і основне питання полягає фактично в двох ключових моментах – сплаті податків і безпеки пасажирів.
“У пасажирських перевезеннях сталася взагалі дивовижна ситуація, коли в багатьох містах конкурси на перевезення виграли компанії, які не мають жодного особистого автобуса, але завжди, чомусь, були визнані переможцями конкурсів. Це давало їм зсогу створити тіньову систему поборів з реальних перевізників, які мають свої потужності, автобуси, але не мають можливості працювати легально”, – повідомив В.Черненко. Він підкреслив, що “Укртрансінспекція” почала “ламати” цю систему шляхом проведення перевірок таких конкурсів.
“Матеріали передаються до правоохоронних органів, працює Генпрокуратура, Служба безпеки, і думаю, що наслідком буде не одне кримінальне провадження щодо чиновників, які підробляли документи, що фальсифікували їх на конкурсі і так далі”, – сказав голова інспекції.
Як повідомлялося, “Укртрансінспекція” також має намір, у разі недотримання розкладу руху та регулярності на міжобласних автобусних маршрутах загального користування, з урахуванням наданої інформації від її територіальних органів та власників автобусних станцій, розглядати питання про анулювання дозвільних документів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас