Експерт: зміцнення кордонів і армії відволікли увагу влади від внутрішньої ситуації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: зміцнення кордонів і армії відволікли увагу влади від внутрішньої ситуації в Україні

Казна та Політика
866
Захоплення адмінбудівель на Сході України стало причиною непрофесійних дій центральної влади. Таку думку висловив колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський.
«Силовики (в регіонах. – Ред.) могли активніше протидіяти, однак, в останніх подіях прослідковується недоробка центральних органів влади, котрі спокійно спостерігають за зростом сепаратизму на Сході. Це демонстрація того, що силові структури працюють не на випередження», – коментує Скіпальський захоплення адмінбудівель в Харкові, Донецьку і Луганську.
«Влада задовольнилася тим, що посилила збройні формування на кордоні, але абсолютно не достатньо приділяє уваги внутрішньо політичним процесам, які відбуваються в Україні», – додав він.
Як зауважує Скіпальський, нині силові структури починають працювати вже після того, як щось трапиться.
«Жодних заходів із посилення охорони чи нейтралізації… Вже після того, як захопили, всі зрушилися з місця. Міліція не діє, а спокійно спостерігає», – обурюється експерт.
«Якщо не хочете захищати, то піднімайте білий прапор і здавайтеся. А якщо хочете – то захищайте», – додав Скіпальський.
На його думку, проблема полягає в непрофесійності керівництва центральних силових органів.
«Це – професійна нездатність. Справа в тому, що всі ті, хто побігли по квотному розпорядженню у владу, так би мовити пливуть за течією і сподіваються виловити хто рибку, хто жабку. А життя показує, що іноді потрібно плисти проти течії, бути підготовленими до надзвичайної ситуації. А вони непідготовлені», – зазначив Скіпальський.
Нагадаємо, 6 квітня сепаратисти захопили будівлі управління СБУ в Луганську та Донецьку, а також облдержадміністрації у Донецьку та Харкові.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас