Корейці представили дешевий спосіб вирощування графенових пластин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корейці представили дешевий спосіб вирощування графенових пластин

Світ
826
Інститут передових технологій компанії Samsung (SAIT) спільно з вченими університету Сонгюнгван розробили простий і дешевий спосіб отримання графенових пластин великих площ, повідомляє Phys.org. Очікується, що він може призвести до сплеску використання графенових волокон в електронній промисловості, наприклад, для створення графенових мікросхем і мобільної техніки з тонкими і гнучкими моніторами.
Вчені з Samsung запропонували використовувати буферний шар з водню з вкрапленнями германію між шаром графена на клейкій стрічці і кремнієвої підкладкою. Германій дозволив управляти орієнтацією графенових пластин і зшивати їх в єдиний шар, а водень ─ легко знімати шар графена з кремнієвої підкладки.
Звичайний спосіб отримання графенового листа полягає в відлущування шару графену з поверхні графіту з використанням спеціальної липкої стрічки. Отриманий шар на стрічці потім осаджують на підкладці з окисленого кремнію. Цей спосіб не дозволяє отримувати великі аркуші графена через механічні пошкодженя, що виникають, у тому числі і при спробі склеювання декількох листів графена.
Графен являє собою двовимірний кристалічний об’єкт (лист) з гексагональною решіткою, у вузлах якого знаходяться атоми вуглецю. Фактично, це шар графіту товщиною в один атом вуглецю (радіус атома вуглецю становить 91 пікометр). Передбачається, що графенові кристали прийдуть на зміну кремнієвим, оскільки вже при розмірах, менших за 10 нанометрів, кремній втрачає свої кристалічні властивості. Крім того, хімічні зв’язки в графені забезпечують йому унікальні властивості пластичності, пружності, високі теплопровідність і прозорість разом з високою міцністю.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас