Перевізники Києва просять владу терміново узгодити підняття тарифів на проїзд на 0,5 грн - щоб вийти "в нуль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевізники Києва просять владу терміново узгодити підняття тарифів на проїзд на 0,5 грн - щоб вийти "в нуль"

Казна та Політика
614
Приватні підприємці-перевізники Києва пропонують міській владі узгодити безвідкладне підняття тарифів на 0,5 грн, що дозволить перевізникам хоча б вийти “в нуль”.
Як повідомляється в прес-релізі, розданому під час прес-конференції в Києві в понеділок, ціна повинна збільшитися ще на 0,5 грн, щоб дати можливість розвиватися системі маршрутних таксі.
“Якщо зараз ціна проїзду коливається від 2 до 3 грн, то повинна в підсумку становити від 3 до 4 грн”, – відзначається в прес-релізі.
Ці пропозиції перевізники пояснюють тим, що він поставлені на межу банкрутства, оскільки зростання цін на дизельне паливо призвело до його кінцевої вартості 13 грн за літр.
“Виручка від маршруту вже не покриває витрат на паливо і зарплату, не кажучи про ремонт машин та оновлення рухомого складу”, – йдеться в повідомленні.
Перевізники відзначають, що без підняття тарифів вже найближчими днями не вийдуть на маршрути 2 тис. машин. Це більшість маршруток, які обслуговують киян, а КП “Київпастранс” має всього 800 машин, і, на думку перевізників, не зможе запобігти транспортний колапс у столиці.
Крім того, перевізники синхронно з підняттям тарифів готові вжити заходів щодо підвищення якості обслуговування, етикету водіїв, проте вони застерігають владу від популістських підходів у питанні тарифів, підкреслюючи, що бездіяльність в підсумку вдарить по сотнях тисяч пасажирів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас