SEC висунула позови проти високошвидкісних трейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC висунула позови проти високошвидкісних трейдерів

Казна та Політика
525
Фінансові регулятори подали перші офіційні звинувачення у зв’язку з використанням високошвидкісної торгівлі з маніпулятивними цілями на фондових ринках.
За даними прес-релізу Комісії з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC), в п’ятницю, 4 квітня, були висунуті звинувачення проти двох брокерських компаній, які займаються високошвидкісною торгівлею, а також їх співвласників.
Позови були пред’явлені фірмам Visionary Trading і Lightspeed Trading, а також 5 співвласникам цих компаній. У SEC заявили, що компанії брали участь у маніпулятивній торгівлі акціями, використовуючи метод, відомий як “спуфінг” (spoofing) або “лейерінг” (layering). Вони відправляли ордери на купівлю акцій – і тут же скасовували їх, створюючи таким чином імітацію попиту за штучним цінами. На думку SEC, використовуючи фіктивні ордери і створюючи видимість активності та цінового руху в паперах, трейдери таким чином маніпулювали ринком.
Обвинувачені вже погодилися врегулювати ці позови за загальну суму в $3 млн. При цьому співвласникам компаній також заборонено брати участь в операціях на ринках цінних паперів. Один з обвинувачених отримав довічну заборону, троє усунені від ринків на 2 роки, ще один обвинувачуваний – на 1 рік.
Тема високошвидкісної торгівлі привернула до себе пильну увагу в США після виходу 31 березня 2014 р. книги Майкла Льюїса “Flash Boys: A Wall Street Revolt.” Книга розбурхала фінансовий сектор, ставши приводом для активних дискусій. Вона знайшла живий відгук серед читачів, миттєво ставши бестселером.
Регулятивні органи також поспішили не залишитися осторонь і почали активне розслідування діяльності високошвидкісних трейдерів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас