"Альфа Груп" вибила 10% знижку при купівлі українського Банку Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Альфа Груп" вибила 10% знижку при купівлі українського Банку Кіпру

Фондовий ринок
1031
ABH Ukraine Limited, яка входить до “Альфа Груп”, запропонувала Bank of Cyprus переглянути умови продажу “дочки” кіпрського банку та інших його активів в Україні, і рада директорів Bank of Cyprus Group прийняла цю пропозицію.
Як йдеться у повідомленні кіпрського банку в понеділок, завершення операції очікується в найближчому майбутньому після отримання необхідного схвалення регуляторів.
Місцеві ЗМІ уточнюють, що йдеться про 10% знижку у зв’язку з політичною ситуацією, після якої ціна операції знизиться до 202,5 млн євро.
Bank of Cyprus повідомив про попередню угоду про продаж свого збиткового українського бізнесу, що включає 99,77% у Банку Кіпру, “Альфа Груп” 31 січня цього року. До угоди також увійшли фінансування, надане Bank of Cyprus своїй українській дочці, і інші кредити з українським ризиком.
За документом, сума операції може бути уточнена з урахуванням коригувань по її завершенні, яке очікувалося в кінці першого кварталу 2014 року.
Bank of Cyprus вказував, що балансові втрати банку від продажу оцінюються, приблизно, в 158 млн євро, а остаточно будуть оприлюднені після завершення угоди.
Відповідно до звіту кіпрського банку за 2013 рік, оприлюдненого наприкінці березня, в Україні йому також належать ТОВ “Лізинг Фінанс”, “Корнер” і “Омікс Фінанс”, а розмір портфеля кредитів та авансів становив EUR224 млн, при цьому їх одержувачем був корпоративний сектор.
Bank of Cyprus Group придбала АвтоЗАЗбанк, пізніше перейменований в Банк Кіпру, в 2008 році. На сьогодні він керує мережею з 42 відділень, орієнтуючись як на фізичних, так і юридичних осіб в Україні.
За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 січня 2014 року Банк Кіпру посідав 67-е місце за активами (2,6014 млрд грн) серед 180 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас