Кишені міністрів: Кабмін Яценюка в цифрах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кишені міністрів: Кабмін Яценюка в цифрах

Казна та Політика
1741
Кабмін Яценюка публікує декларації за 2013 рік. «Сегодня» з’ясувала, хто самий привабливий наречений, звідки – більшість новачків, а також порівняла їх заробітки з Кабміном Азарова.
Доходи міністрів вражають – біля керма влади встали п’ять мільйонерів: сам прем’єр Арсеній Яценюк, віце-прем’єр Володимир Гройсман, міністр фінансів Олександр Шлапак, міністр економрозвитку Павло Шеремета і міністр юстиції Павло Петренко. Останній – найбагатший, його дохід становить 3 млн грн. Найменше заробили в минулому році міністр культури Євген Нищук (80 тис. грн) і міністр спорту Дмитро Булатов (23 тис. грн). В цілому нові міністри заробили в 2013 році 12 млн 27 тисяч грн.
У колишньому Кабміні найбагатшим був екс-міністр оборони Павло Лебедєв (у 2012-му він отримав 3,7 млн ​​грн), тобто у нього на 700 тисяч більше, ніж у головного багатія Кабміну Яценюка. А найбіднішим тоді був екс-міністр ЖКГ Геннадій Темник з доходом 108,7 тис. грн.
Нинішнім Кабміном можуть пишатися львів’яни та… росіяни: в уряді представлено п’ять уродженців Львівщини, а на другому місці чотири уродженця Росії. На третьому – троє з Чернівецької області. А в апараті Азарова найбільше працювало уродженців Росії (5). На другому місці – вихідці з Донеччини (4). І замикали трійку лідерів кияни (2).
Середній вік Кабміну Яценюка – 44 роки. Наймолодший – Павло Петренко (34 роки), а найбільш «досвідчений» – Юрій Продан (55). У Кабміні Азарова міністри були старші: середній вік – 47 років. Головний аксакал – екс-прем’єр Микола Азаров (66 років), а наймолодший – екс-міністр доходів і зборів Олександра Клименко (33 роки).
Найбільш «автомобільним» в Кабміні Яценюка є міністр інфраструктури Максим Бурбак: у його декларації вказано 17 вантажних авто, іномарка і «вісімка». Він же випередив усіх за житлом: є 4 квартири і будинок. Трохи скромніше живе Яценюк: 3 квартири і будинок. А от у Сергія Квіта та Дмитра Булатова тільки по одній квартирі. А самий багатодітний батько – міністр агрополітики Ігор Швайка: у нього вже четвертий шлюб і п’ятеро дітей.
На момент здачі номера не були опубліковані декларації глави МВС Арсена Авакова, міністра охорони здоров’я Олега Мусія, міністра оборони Михайла Коваля. Нагадаємо, до 31 березня чиновники повинні були подати декларації про доходи за 2013-й рік.
Кишені міністрів: Кабмін Яценюка в цифрах
Кишені міністрів: Кабмін Яценюка в цифрах
Кишені міністрів: Кабмін Яценюка в цифрах
Коновалова Христина, Варвара Ткачова
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас