Раді пропонують дозволити брати частинами трирічну відпустку по догляду за дитиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують дозволити брати частинами трирічну відпустку по догляду за дитиною

Казна та Політика
1482
У Верховній Раді зареєстровано проект закону, який дозволяє брати трирічну відпустку по догляду за дитиною частинами в будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку. Відповідний текст проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки по догляду за дитиною) зареєстрований на сайті ВРУ.
Про це повідомили в прес-службі нардепа Геннадія Зубка. За словами Г.Зубка, нинішня норма закону, за якою трирічну відпустку дають тільки з дня народження дитини в більшості випадків не відповідає потребам молодих сімей.
“Статистика Мінсоцполітики показує, що 87 відсотків молодих мам виходять на роботу ще до досягнення дитиною 3 років, не використавши в повному обсязі трирічну відпустку по догляду за дитиною. 60% цих жінок змушені виходити на роботу раніше через незадовільний матеріальний стан сім’ї, а ще 34% – для збереження професійних навичок”, – зазначає Г.Зубко.
Автори законопроекту акцентують увагу на тому, що значній частині матерів відпустка потрібна, коли дитина йде в перший клас, або виникають обставини, за яких дитина потребує значно більше часу та уваги.
“За цим проектом закону, жінки отримають право перервати трирічну відпустку для продовження трудової діяльності та використовувати решту терміну в період, коли дитина дійсно цього потребує”, – зазначив народний депутат Г.Зубко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас