Рада Європи допоможе Україні у здійсненні реальних реформ відповідно до європейських стандартів - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Європи допоможе Україні у здійсненні реальних реформ відповідно до європейських стандартів - МЗС

Казна та Політика
509
В.о. Міністра закордонних справ України Андрій Дещиця взяв участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи, який є головним статутним органом цієї організації і об’єднує міністрів закордонних справ 47 європейських країн-членів. У рамках засідання відбулася дискусія про ситуацію в Україні, зокрема, в контексті військової агресії з боку Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі МЗС України.
Дещиця подякував членам Комітету міністрів за солідарність і підтримку України в цей складний історичний період для нашої країни. Рада Європи стала першою міжнародною організацією, яка у вирішенні свого керівного органу засудила проведення так званого “референдуму” в Автономній Республіці Крим іще до проведення. Міністр зазначив, що потужний голос Венеціанської комісії, Парламентської Асамблеї та Конгресу Ради Європи був почутий в Україні і в усьому світі.
Голова українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що Україна ніколи не визнає Крим частиною Росії, оскільки його незаконна анексія суперечить не тільки законодавству України, але і порушує фундаментальні основи міжнародного права.
“Велика політична помилка російської дипломатії” – так було охарактеризовано позицію Росії з використання питання національних меншин для виправдання військової агресії на території України. “Прогрес у реалізації Рамкової Конвенції про національні меншини було одноголосно підтверджено резолюцією Комітету міністрів у грудні 2013 року. Російська Федерація не мала нічого проти порушень прав російськомовного населення України”.
Важливою частиною виступу і подальшого обговорення стало залучення Ради Європи до процесу демократичних реформ в Україні. Дещиця вітає розроблений Пакет невідкладних заходів як частину Плану дій Ради Європи для України. Серед головних напрямків співпраці на найближчий час – проведення конституційної реформи за європейськими стандартами у тісній співпраці між експертами України та Венеціанською комісією. Програма співпраці передбачає також допомогу в проведенні реформи місцевого самоврядування, прокуратури та судової реформи, а також приведення виборчого законодавства у відповідність до стандартів Ради Європи та ОБСЄ/БДІПЛ.
Підсумовуючи, А.Дещиця зазначив: “Я повертаюся до Києва з дуже конкретним результатом – реальною допомогою Ради Європи у здійсненні реальних реформ”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас