Сбербанк РФ перестав видавати російському населенню валютні кредити - для "оптимізації поточного портфеля" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк РФ перестав видавати російському населенню валютні кредити - для "оптимізації поточного портфеля"

Кредит&Депозит
1122
Сбербанк Росії з 1 квітня перестав видавати населенню кредити в іноземній валюті. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на прес-службу кредитної організації. Рішення прийнято «з метою оптимізації поточного портфеля» і його стабільності в майбутньому за будь-яких курсів іноземних валют.
Банк заявив, що проаналізував потреби клієнтів і вирішив, що попит на кредити у валюті можна задовольнити за рахунок рублевих позик. Торік банк видав валютних кредитів на 1,78 мільярда рублів, що становить 0,07 відсотка від загального обсягу виданих роздрібних позик. 90 відсотків наданих кредитів були споживчими.
В останні кілька місяців курси іноземних валют зазнали значної волатильності. Зокрема, долар США з січня по березень піднявся майже на три рубля, трохи знизившись наприкінці попереднього місяця.
Євро, у свою чергу, додав за той же період більше шести рублів, перевищивши позначку 50 рублів. До початку квітня курс європейської валюти відкотився до 48,5 рубля.
Різкі коливання курсів були викликані загостренням зовнішньополітичної ситуації. Зокрема, інвестори почали масово виводити кошти з російських активів (що і зумовило обвал рубля) через українську кризу, а також погрози санкцій з боку ЄС і США щодо Росії. Крім того, вплинула і загальна стурбованість інвесторів щодо можливого спаду на провідних ринках, що розвиваються.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас