У Саудівській Аравії атеїстів прирівняли до терористів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Саудівській Аравії атеїстів прирівняли до терористів

Світ
489
Новий закон найболючіше вдарить не по терористах, а по інакомислячих, проти яких він, схоже, і був недавно прийнятий, а також по тих, хто не вірить в Бога.
Якщо раніше бути атеїстом в найбільшому арабському королівстві доставляло певні незручності, то зараз не вірити в Бога в Саудівській Аравії стало просто небезпечно – можна поплатитися свободою, пише Комсомольская правда в Україні з посиланням на Independent. У серії нових законів про безпеку, стверджують активісти організації Human Rights Watch, атеїсти відкрито називаються “терористами” з усіма витікаючими наслідками.
Головною метою нових законів, прийнятих королем Абдаллою, є, на думку спостерігачів, боротьба з інакомисленням і політичними противниками, а не зі швидким зростанням чисельності аравійців, що відправляються до Сирії воювати з урядом Башара Асада. На порушників чекає тюремне ув’язнення терміном до 20 років.
Перша стаття закону містить визначення тероризму. У ньому серед іншого ознакою тероризму є заклики до атеїзму в будь-якій формі.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас