Стали відомі параметри військових облігацій Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі параметри військових облігацій Мінфіну

Фондовий ринок
1043
Міністерство фінансів визначило попередні умови випуску військових облігацій – державних цінних паперів, кошти від продажу яких підуть на підвищення боєздатності Збройних сил.
Про це пише “Капітал” з посиланням на проект умов.
Папери будуть дворічними, їх збираються продавати як фізичним особам (100 млн грн), так і юридичним (1 млрд грн). Номінал однієї облігації становитиме 1 тис. грн, ставка доходу становитиме всього 7% річних, а відсотки будуть виплачувати кожні півроку.
У Мінфіні не повідомили, на коли запланована емісія. “Постанова Кабміну буде прийнято найближчим часом. Характеристики паперів ще можуть змінитися, так само як і назва”, – розповіла директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Галина Пахачук.
Зараз облігації пропонують назвати “Єдина Україна”, але як альтернативну назву розглядали і словосполучення “Захисти Україну”.
Нагадаємо, в 2012-2013 роках Міністерство фінансів продавало населенню казначейські зобов’язання в доларах. Перша серія на $100 млн була продана за 50 днів, друга – за 372 дні. Обидві серії розраховані на два роки. Виплата купонів за ними здійснюється раз на шість місяців. Його розмір є фіксованим, для серії А – $23 (9,5% річних), для Б – $20 (8% річних).
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас