Україна і Росія обміняються військовослужбовцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія обміняються військовослужбовцями

Світ
4088
Уродженцям Криму, котрі проходили військову службу в армії і на флоті України, буде надана можливість повернутися на півострів і увійти до лав Збройних сил РФ, включаючи Чорноморський флот. Тим часом українські громадяни, які служили в Криму, будуть відправлені на Україну. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил Росії.
Українські контрактники, які побажали перейти в російську армію, зможуть продовжити військову службу в Криму після виконання необхідних умов. Зокрема, це переатестація, отримання російського громадянства і підписання нового контракту.
У свою чергу, головком ВМФ РФ адмірал Віктор Чирков заявив, що більша частина українських військових, які проходили службу на території Криму, хоче приєднатися до російських Збройних сил, повідомляє РИА Новости.
Раніше в.о. міністра оборони України Михайло Коваль заявляв, що відомство контролює процес виїзду українських військових з території Криму. За даними відомства, до складу Збройних сил РФ вирішили перейти близько 50% особового складу підрозділів Міноборони України в Криму.
31 березня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що для кримських і севастопольських призовників перший призов на військову службу відбудеться в 2015 році, після того як система військового обліку і робота військових комісаріатів на території Криму буде приведена у відповідність до законодавства РФ. За попередніми даними, кримські військовослужбовці до кінця 2016 року будуть служити на території півострова, а потім – на всій території Росії.
Також 31 березня депутати Держдуми прийняли закон «Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України». Це означає, що всі російсько-українські угоди про параметри розділення Чорноморського флоту, його статус, умови перебування на території України та пов’язані з цим взаєморозрахунки припиняють свою дію. 1 квітня сенатори схвалили припинення дії російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас