Україна підвищить фіксований сільгоспподаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підвищить фіксований сільгоспподаток

Аграрний ринок
940
Базою для сплати фіксованого сільськогосподарського податку (ФСП) з 2015 року буде проіндексована станом на початок звітного періоду нормативно-грошова оцінка 1 гектара землі (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень).
Відповідна норма закріплена в законі “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, опублікованому у вівторок у газеті “Голос України”.
Аналогічно буде проіндексований податок для земель водного фонду.
Закон також встановлює, що річна сума орендної плати за землю сільгосппризначення повинна становити не менше 3% нормативно-грошової оцінки.
На сьогодні розмір ставки ФСП розраховується як відсоток від нормативно-грошової оцінки сільгоспземлі, проведеної ще в 1995 році, і становить у середньому 6 грн/га.
Коефіцієнт щорічної індексації нормативно-грошової оцінки землі в Україні визначається на підставі індексу інфляції за минулий рік. У 2013 році Державне агентство земельних ресурсів України зберегло коефіцієнт індексації на рівні показників 2010-2012 рр.
Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів у 2014 році, земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення (крім земель у межах населених пунктів), проведена за вихідними даними попередніх років, підлягає індексації на коефіцієнт 3,2, який визначається, виходячи з добутку коефіцієнтів індексації за 1996-2013 рр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас