Кримські татари проведуть свій референдум - який, на відміну від російського, не буде фальшивим - Джемілєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські татари проведуть свій референдум - який, на відміну від російського, не буде фальшивим - Джемілєв

Світ
1367
Кримські татари мають намір провести свій референдум з визначення майбутнього Криму, повідомив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція “Батьківщина”) Мустафа Джемілєв.
“Ми проведемо серед кримських татар свій представницький референдум”, – сказав у Джемілєв у Брюсселі, виступаючи з доповіддю в Раді Європи на форумі “Демократичні реформи і приклад України”, повідомляється на сайті Меджлісу.
Відповідне рішення буде прийнято на позачерговій сесії Курултаю кримськотатарського народу, яка відбудеться 29 березня 2014 року в Бахчисараї.
“Наш референдум на відміну від російського не буде фальшивим. У Нью-Йорку, на Раді Безпеки в ООН, я маю намір торкнутися цієї проблеми. Кримські татари проведуть свій референдум щодо статусу Криму”, – сказав Джемілєв.
“Можна припустити, що Росія заборонить трансляцію референдуму для волелюбного світу, – зазначив Джемілєв. – Тоді весь світ побачить, що Росія не має наміру забезпечувати дотримання прав кримських татар. Ці дії продемонструють світові наслідки окупації”.
Джемілєв повідомив, що через острах терору певна частина жінок і дітей кримських татар змушені були покинути межі Криму. Також він зазначив, що реакція на окупацію Криму недостатня. Нагадаємо, раніше Джемілєв повідомив, що 99% кримських татар не голосували на референдумі щодо виходу Криму зі складу України.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас