Українська влада минулого року вперше запросила у Google інформацію про користувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська влада минулого року вперше запросила у Google інформацію про користувача

Казна та Політика
1314
Українська влада минулого року вперше в історії подала офіційний запит в Google на розкриття конфіденційної інформації користувача системи. Як правило, під цим мається на увазі листування через поштову службу Gmail, IP-адреси користувача та історія пошукових запитів.
Про це свідчить звіт Google про доступність сервісів і даних за друге півріччя 2014 року.
Про те, який державний орган робив запит і яку інформацію намагалися отримати українські чиновники – невідомо. Але відомо, що Google відмовив у наданні запитуваних даних.
Найбільша кількість запитів про розкриття персональних даних надійшла з США. За друге півріччя 2013 року американський уряд відправив більше 10 000 запитів з проханням розкрити дані по 18254 акаунтах, при цьому Google задовольнив 83% від їх загальної кількості. Росія відправила 90 запитів, з них позитивну відповідь отримали три звернення.
Нагадаємо, минулого року українська влада перевіряла Google у зв’язку зі шпигунським скандалом в США, під час якого з’ясувалося, що американські спецслужби стежать за інтернет-користувачами з усього світу, маючи доступ до серверів таких компаній, як Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас