Облігації України увійшли до числа найбільш привабливих бондів країн - на тлі угоди з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облігації України увійшли до числа найбільш привабливих бондів країн - на тлі угоди з МВФ

Фондовий ринок
1595
Облігації України увійшли до числа найбільш привабливих бондів країн, що розвиваються, за версією Societe Generale SA після того, як Міжнародний валютний фонд у четвер затвердив видачу країні антикризового кредиту. Про це пише агентство Bloomberg.
Банк підвищив рекомендацію за українськими облігаціями з “нейтральної” до “краще за ринок”, відзначивши найбільшу привабливість цих паперів серед євробондів країн, що розвиваються, виходячи з їхньої ваги в ринкових індексах, після того, як МВФ пообіцяв Києву допомогу в погашенні заборгованості на наступні два роки.
Вартість державних облігацій України з погашенням в 2023 році зросла в четвер до 91,8% номіналу, а прибутковість впала на 0,59 відсоткового пункту – до двомісячного мінімуму 8,84%.
Міжнародні кредитори нададуть Україні $27 млрд після того, як влада країни вживе заходів щодо стабілізації економіки, повідомив МВФ. Тиждень тому Київ підписав угоду про політичну асоціацію з Євросоюзом.
“Пакет міжнародної допомоги на $27 млрд значно знижує ризик дефолту, – написав в огляді головний стратег Societe Generale з ринків Режи Шательє. – Зближення з ЄС у політичній та діловій сфері, швидше за все, зміцнить довіру інвесторів до України”.
Гривня з початку року подешевшала на 26%, що є найгіршим результатом серед усіх валют, що відслідковуються Bloomberg. Однак після повідомлення про попередню домовленість з МВФ її курс трохи піднявся з найслабшого внутрішньоденного рівня, зафіксованого в четвер на позначці 11,325/$1.
Вартість страхування держоблігацій України впала в четвер на 66 базисних пунктів, до 900 базисних пунктів. З початку тижня кредитні дефолтні свопи на українські бонди опустилися на 266 базисних пунктів.
Відповідно до заяви МВФ, Україна в обмін на фінансову допомогу погодилася знизити бюджетний дефіцит до 2,5% ВВП до 2016 року з 4,4% ВВП в 2013 році, підвищити роздрібні ціни на газ та опалення до рівнів, що забезпечують повне відшкодування витрат. Крім того, Київ обіцяв підтримувати гнучкий обмінний курс нацвалюти і розібратися з проблемними кредитами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас