Суд заарештував екс-нардепа Шепелєва, екстрадированого з Угорщини - за махінації з банком "Родовід" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував екс-нардепа Шепелєва, екстрадированого з Угорщини - за махінації з банком "Родовід"

Кримінал
560
Шевченківський районний суд Києва 27 березня прийняв стосовно колишнього нардепа Олександра Шепелєва запобіжний захід у вигляді арешту. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.
“Обраний запобіжний захід у вигляді арешту. Перебуватиме в Лук’янівському СІЗО”, – відзначили в прес-службі.
Нагадаємо, Шепелєв і його дружина Галина 26 березня були екстрадовані з Угорщини в Україну.
Шепелєву інкримінується навмисне вбивство, замах на навмисне вбивство, привласнення майна в особливо великих розмірах. Його дружині – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.
У січні 2013 р. Шепелєв був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку “Родовід” в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера “Родовід Банку” Сергія Дядечка.
У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів “Родовід Банку” на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.
Відзначимо, що Шепелєв був одним з перебіжчиків в минулому скликанні парламенту. У березні 2011 р. він разом з іншими народними депутатами, обраними до Верховної Ради за списком БЮТ увійшов до фракції Партії регіонів. Але вже 9 ​​грудня 2011 р. Шепелєв вийшов з фракції Партії регіонів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас