Школярка з США відсудила у школи 70 тисяч доларів за пост на Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школярка з США відсудила у школи 70 тисяч доларів за пост на Facebook

Світ
849
Підліток написала на сторінці у соціальній мережі коментар, за який була відсторонена від занять.
П’ятнадцятирічна жителька американського містечка Мінневаска (штат Міннесота) Рейлі Стреттон відсудила у своєї школи 70 тисяч доларів, повідомили місцеві ЗМІ.
У 2012 році Рейлі Стреттон написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що ненавидить помічницю одного зі своїх учителів. Повідомляється, що дівчинка зробила запис зі свого домашнього, а не шкільного комп’ютера.
Дізнавшись про цей коментар, представники адміністрації школи змусили Рейлі Стреттон надати їм пароль від її аккаунта в Facebook, а потім в присутності дівчинки стали переглядати її сторінку. При цьому письмового дозволу від батьків Рейлі Стреттон, як того вимагають правила, у них не було. Після цього інциденту дівчинка на покарання була на деякий час відсторонена від занять.
З позовом до суду від її імені звернувся Американський союз захисту громадянських свобод.
“Адміністрація школи покарала Рейлі за те, чим займаються всі діти: вона просто скаржилася друзям на вчителів. Вона не підбурювала нікого ні до чого поганого, а просто висловлювала свої почуття”, – зазначив представник правозахисної організації Уоллес Хілке.
У позові стверджувалося, що керівництво школи порушило конституційні права школярки. За словами адвокатів, адміністрація навчального закладу не має права карати учнів за поведінку в соціальних мережах. Керівництво школи вважало за краще не доводити справу до публічних судових розглядів і виплатило Стреттон і правозахисникам, що представляли її інтереси, компенсацію.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас